Pistage Semifreddo med Hallon-Passionsfruktssås & Kanderade Pistagenötter

Pistage Semifreddo med Hallon-Passionsfruktssås 
& Kanderade Pistagenötter

Ingredienser (ca 8-10 portioner)

Semifreddo

  • 2 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl BuonaSí pistagekräm
  • 1 marängbotten (lätt krossad)

Kanderade Pistagenötter

  • 1 dl pistagenötter
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk vatten

Hallon- & Passionsfruktssås

  • 2 dl frysta hallon
  • 2 passionsfrukter
  • 1 msk florsocker
  • 1 tsk citronsaft

Gör så här

1. Förbered pistagekrämen

  • Värm pistagekrämen i ett vattenbad tills den blir lös och lättflytande. Ställ åt sidan för att svalna.

2. Vispa ingredienserna

  • Separera äggulor och äggvitor.
  • Vispa äggulor och strösocker fluffigt.
  • Vispa grädden tills den bildar mjuka toppar.
  • Vispa äggvitorna till ett fast skum.

3. Blanda semifreddo-smeten

  • Vänd ner den vispade grädden i äggulesmeten.
  • Vänd försiktigt ner äggvitorna.
  • Ringla ner den smälta pistagekrämen och blanda lätt för en marmoreringseffekt.
  • Tillsätt den lätt krossade marängbottnen och blanda försiktigt.
  • Häll smeten i cocktailglas eller en form och frys i minst 4 timmar.

4. Kanderade Pistagenötter

  • Rosta pistagenötterna i en torr stekpanna i några minuter.
  • Tillsätt socker och vatten och låt koka tills sockret smälter och nötterna får en gyllene karamelliserad yta.
  • Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna innan du grovhackar dem.

5. Hallon- & Passionsfruktssås

  • Koka upp hallon och florsocker i en kastrull och låt sjuda i ca 2 minuter.
  • Sila bort hallonkärnorna för en slät sås.
  • Gröp ur passionsfrukterna och rör ner saften i hallonsåsen.
  • Tillsätt citronsaft och låt svalna.

6. Servering

  • Ta fram semifreddon ca 10-15 minuter innan servering.
  • Toppa med hallon-passionsfruktssås och rikligt med kanderade pistagenötter.