Pistage Semifreddo med Hallon-Passionsfruktssås & Kanderade Pistagenötter
Pistage Semifreddo med Hallon-Passionsfruktssås
& Kanderade Pistagenötter
Ingredienser (ca 8-10 portioner)
Semifreddo
- 2 ägg
- 2 msk strösocker
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl BuonaSí pistagekräm
- 1 marängbotten (lätt krossad)
Kanderade Pistagenötter
- 1 dl pistagenötter
- 2 msk strösocker
- 1 msk vatten
Hallon- & Passionsfruktssås
- 2 dl frysta hallon
- 2 passionsfrukter
- 1 msk florsocker
- 1 tsk citronsaft
Gör så här
1. Förbered pistagekrämen
- Värm pistagekrämen i ett vattenbad tills den blir lös och lättflytande. Ställ åt sidan för att svalna.
2. Vispa ingredienserna
- Separera äggulor och äggvitor.
- Vispa äggulor och strösocker fluffigt.
- Vispa grädden tills den bildar mjuka toppar.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum.
3. Blanda semifreddo-smeten
- Vänd ner den vispade grädden i äggulesmeten.
- Vänd försiktigt ner äggvitorna.
- Ringla ner den smälta pistagekrämen och blanda lätt för en marmoreringseffekt.
- Tillsätt den lätt krossade marängbottnen och blanda försiktigt.
- Häll smeten i cocktailglas eller en form och frys i minst 4 timmar.
4. Kanderade Pistagenötter
- Rosta pistagenötterna i en torr stekpanna i några minuter.
- Tillsätt socker och vatten och låt koka tills sockret smälter och nötterna får en gyllene karamelliserad yta.
- Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna innan du grovhackar dem.
5. Hallon- & Passionsfruktssås
- Koka upp hallon och florsocker i en kastrull och låt sjuda i ca 2 minuter.
- Sila bort hallonkärnorna för en slät sås.
- Gröp ur passionsfrukterna och rör ner saften i hallonsåsen.
- Tillsätt citronsaft och låt svalna.
6. Servering
- Ta fram semifreddon ca 10-15 minuter innan servering.
- Toppa med hallon-passionsfruktssås och rikligt med kanderade pistagenötter.