Tapenade & Pesto - Otippat Gott!
Tapenade och Pesto – De hemliga smakhjältarna som förvandlar din middag!
Visst älskar vi alla en god pasta med pesto eller en fräsch toast med tapenade, men dessa klassiker är faktiskt mycket mer än så. Visste du att pesto inte bara handlar om basilika och olivolja? Eller att tapenade kan vara det hemliga vapnet för att piffa upp din middag på bara några minuter? Låt oss ge dig några otippade tips om hur du kan använda dessa smakhjältar på nya och spännande sätt!
Pesto och tapenade är inte längre bara för pasta eller antipasti. Vi på Bonnas har lyft upp dessa smakrika röror till en helt ny nivå och vi tror att du är redo att prova dem på otippade sätt! Här är några av våra bästa tips för att förvandla din vardagsmat till något riktigt wow:
-
Pesto på pizza – Inte bara för pasta längre!
Prova att använda pesto som bas på din pizza istället för tomatsås. Det ger en härlig smakdimension och fungerar extra bra med feta ostar och rostade grönsaker. Om du vill ta det till nästa nivå, prova vår pesto med rostade tomater för en lite sötare twist. -
Tapenade på toast – En snabb lunchfavorit
Tapenade är perfekt för en snabb lunch eller en elegant förrätt. Bred ut den på en skiva rostat bröd och toppa med fetaost och några oliver för en smakupplevelse utöver det vanliga. Det tar bara några minuter men känns helt lyxigt. -
Tapenade som marinad – För den perfekta grillningen
Det du kanske inte visste är att tapenade är en fantastisk marinad! Blanda den med lite olivolja och citron och marinerar både kyckling, lax och grönsaker innan grillning. Smakerna penetrerar snabbt och ger en riktigt fräsch twist på dina grillkvällar. Prova detta superenkla goda recept. Tapenademarinerad Lax -
Pesto och tapenade i en pasta-röra
Mixen av pesto och tapenade ger en fantastisk umamismak i dina pastarätter. Lägg till lite grädde för en krämig sås och toppa med rostade pinjenötter för en härlig crunch!
Slutsats:
Tapenade och pesto är så mycket mer än bara klassiker – de är smakhjältar som kan förändra din matlagning och göra varje rätt till något helt unikt. Och bäst av allt? De är enkla att använda och så otippat gott. Är du redo att prova?